Ebbot - Framtidens digitala medarbetare hos Amasten Fastighets AB

Hello Ebbot är pionjärer inom teknologin Conversational AI: konsten att digitalisera konversationer med hjälp av Artificiell Intelligens. De har tagit fram en Digital Medarbetare som 24/7 kan automatisera stora delar av deras kunders verksamhet och kundkontakt. Nu arbetar Amasten Fastighets AB för att deras nya digitala medarbetare ”Ammie” ska börja jobba innan sommaren.

Mörkblått lägenhetshus med balkonger bredvid orange lägenhetshus.

Emma Fällman är Partneransvarig på Hello Ebbot och berättar om att deras chatbot. ”Ebbot”, som de kallar honom, drivs av AI / Machine learning och jobbar idag främst inom bland annat kundservice, samt Helpdesk, HR, Ekonomi, och Försäljning. ”Vi har hittat en spännande mix mellan automatisering och mänsklig hantering där vår övertygelse ligger att var och en ska göra det den är bäst på” säger Emma och fortsätter. ”I slutändan tror vi att det finns saker vi människor gör, som en robot aldrig borde ersätta. Men i kontrast finns det också enormt mycket vi människor gör som en robot istället borde sköta åt oss.

Så vad är skillnaden mellan ”Ebbot” och andra chatbotar? Emma utvecklar sitt svar: ”Teknik i all ära, men om det vi gör inte landar väl hos besökaren så spelar det ingen roll hur häftig och ball teknik vi har bakomliggande. Största skillnaden som vi tycker genomsyrar hela bolaget är vår respekt för kundresan och utifrån den jobba kunddrivet.” hon fortsätter och berättar att hon även tycker att Hello Ebbot skiljer sig i att de tar ett proaktivt ansvar i varje samarbete, där de kan vara rådgivande både i hur man strukturerar upp botar, men även hur man levererar den bästa kundupplevelsen på sikt. ”Dessutom är Ebbot också smartare och enklare att jobba med.” säger hon.  

Det märks att Emma brinner för sitt jobb. På frågan hur hon ser på framtiden svarar hon ”Kittlande!” och fortsätter ”Tänk när Ebbot supporterar på flera olika språk? Har ett års erfarenhet av att ha varit anställd inom fastighetsbranschen? När Ebbot pratar med en annan “Ebbot”? Ja, möjligheterna är oändliga!”  

Ett av de nyaste samarbetena för Hello Ebbot är med fastighetsbolaget Amasten Fastighets AB. Startskottet för varje samarbete sker genom en workshop som nu är genomförd, och nu pågår frekventa avstämningar innan lansering som beräknas att ske innan sommaren. ”Så vi kommer redan till semestrarna att ha en tjänst på plats som hjälper till att öka tillgängligheten under en period som generellt sett innehåller en tunnare bemanning” förklarar Emma.   

Amasten Fastighets AB är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och bygger fastigheter i tillväxtorter. De har fastigheter från Alingsås i väst till Umeå i norr och planerar även att bygga 2 000 bostäder inom en snar framtid.

Lovisa Lind, uthyrare på Amasten, jobbar bland annat med att utveckla och effektivisera uthyrningsprocessen, men även kundupplevelsen. ”Jag bidrar med mina erfarenheter inom kundservice och FAQ för att få fram så mycket nyttig information som möjligt till vår chatbot, som nu kommer att heta ”Ammie”!” berättar hon.

Hon ser stora fördelar med chatboten från Hello Ebbot och fortsätter. ”En Chattbot är som ett skriftligt telefonsamtal med färdiga svar, du behöver inte vänta i kö, du får svar direkt och kan gå ifrån eller göra något annat samtidigt om du vill. Supersmidigt!

Uppstarten i samarbetet med Hello Ebbot tycker Lovisa har gått smidigt. ”Vi har inte kommit i mål än men vi är på god väg dit. Gänget på Hello Ebbot gör ett toppenjobb och vi ser fram emot att Ammie ska få köra i gång” förklarar hon och fortsätter. ”Vi ser fram emot att utveckla och förbättra vår service och hoppas på att Ammie kommer att bidra till det.

 

Artikelskribent: Marie Löthman, Vitec