En kundarena för Älmhultsbostäder

Det kommunala bostadsbolaget i Älmhult kommun, Älmhultsbostäder, förvaltar cirka 1 300 lägenheter. Älmhultsbostäder har alltid varit en stor och viktig del av Älmhult, även om de är en bra bit efter IKEA som har sitt hjärta i Älmhult och är ortens största arbetsgivare. De har genomfört ett implementationsprojekt av Vitec Arena med webbplats.

Bild från Älmhultsbostäder

Linda Johansson, kundvärd på Älmhultsbostäder, var projektledare hos Älmhultsbostäder under resans gång. Hon berättar att det både var helhetsgreppet och de mindre men väldigt viktiga anpassningarna som gjorde att valet föll på Vitec:

- Vi såg helheten och enkelheten med att få det integrerat med vårt hyresprogram. Och något som var oerhört viktigt för oss var att Vitec kunde erbjuda tillgänglighetsanpassning för webbsidan som numera är ett lagkrav. Men vi är också så otroligt nöjda med tidigare service och snabba lösningar som vi fått genom åren som kunder.

En stor skillnad mot tidigare är smidigheten med att kunna vända sig till samma kundservice för alla frågor. Och att ingen handpåläggning behövs för att uppdatera och publicera nya lägenheter, när uthyrningssystemet är densamma från hyresadministration till publicering av lediga lägenheter.

Nivån av stöd och kontakt från Vitec under projektets gång var väldigt hög, menar Linda:

- Jag tycker att ni varit en trygghet. Ni är så otroligt kunniga och proffsiga. Vill alltid väl och är tillmötesgående och lösningsorienterade. Bra med möten och vi kände hela tiden att det gick att få tag i er.

En utmaning under projektets gång var pandemin, särskilt när det påverkade bemanningen. För att säkerställa kvaliteten fick projektet mer tid och ett något senare datum att gå live. Då kunde också knutar kring projektets omfattning lösas, och önskemål läggas till inför release.

Framöver ska Älmhultsbostäder fortsätta utveckla hemsidan, med mål att få in ritningar och annat material för sökande och hyresgäster. Utöver det är ÄBO delaktiga i Sveriges Allmännyttas klimatinitiativ och strävar efter att minska sin miljöpåverkan.

- Vi har mycket spännande att utveckla och jobba med, det känns roligt!