AB Kristianstadsbyggen når ut med Boplats Sverige

På AB Kristianstadsbyggen (ABK) har man sedan 2017 publicerat lediga lägenheter och nyproduktionsprojekt på Boplats Sverige, en plattformen för hyresrätter. Uthyrningschef Jeanette Wilson berättar om varför ABK använder Boplats Sverige, hur det fungerar för dem och hur de ser på framtiden.

ABK är Kristianstad kommuns allmännyttiga bostadsbolag, med 9 200 lägenheter varav 310 studentlägenheter och 250 kommersiella lokaler. Det gör ABK till den största hyresvärden i Kristianstad, med 60 procent av alla hyresrätter i staden med omnejd. I organisationen jobbar 9 uthyrare med att matcha lägenheter mot sökande.

Hur använder ni Boplats Sverige?

- Vi lägger upp alla lediga lägenheter, inklusive studentlägenheter, på Boplats Sverige via Vitec Marknad. Anledningen till att vi började med Boplats Sverige är att vi ville nå ut förbi Kristianstad. Här vet alla vilka vi är, men vi märkte att vi hade få utanför som sökte sig till oss, säger Jeanette.
Boplats Sverige kan beskrivas som ett Hemnet för hyresrätter. Här kan sökande upptäcka hyresrätter i hela Sverige och söka den valda lägenheten. Som fastighetsägare har du möjlighet att nå ut till hela Sverige på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Vad är fördelarna med Boplats Sverige?

- Det är väldigt smidigt, det krävs ingen handpåläggning utan sker automatiskt. Vi tycker det är bra att det är annonsfritt och gratis för användaren. Vi ser det som en seriös marknadsplats för hyresrätter och som ett skyltfönster mot hela landet.
Kristianstadsbyggen omorganiserade sig 2020, med ett nytt kundcenter. Jeanette berättar att det är otroligt viktigt att vägleda kunder och att det finns olika kontaktvägar utifrån vad kunden är bekväm med.

Hur ser planen ut framöver?

- Vi kommer att fortsätta publicera lediga lägenheter på Boplats Sverige. I framtiden ser vi fram emot ännu mer automatiserade tjänster.

Under hösten har Boplats Sverige fått ett lyft, både till det inre och yttre. Prestandan och det tekniska har uppgraderats så sajten ska vara snabbare och ranka högre i sökmotorer. Den nya designen kommer att förbättra användarupplevelsen och leda fler sökande rätt.