Smidigare teknisk förvaltning med PWA

Med 4 700 lägenheter, 3 000 parkeringsplatser och 200 lokaler finns ett kontinuerligt behov av teknisk förvaltning hos Sollentunahem. Ytterligare 1 500 hyreslägenheter ska stå färdiga 2029.

Carina Tiwepil, systemadministratör, och Christina Wall, IT-projektledare, arbetar på Sollentunahem med fastighets- och ekonomisystem. I våras gick Sollentunahem över till molnet för snabbare service och ökad säkerhet, med positiva resultat. Nu har de uppgraderat TF-appen till en PWA-version för ökad användarvänlighet och enklare administration. Skillnaderna är flera, menar Carina och Christina:

”Den är lättare att administrera i samband med uppgraderingar och enklare för entreprenörer att installera och använda. Det är bra att TF-appen (PWA) anpassar sig efter enheten man använder.”

En PWA-app kan laddas ner från valfri webbläsare, och kan ses som en blandning av en traditionell app som laddas ner och en webbsida. Den kan skicka ut notifikationer och fungerar som en nedladdningsbar app, samtidigt som användaren kan favoritmarkera olika sidor och öppna den på olika enheter. För Sollentunahem gick bytet till PWA problemfritt och med ett bra stöd från Vitec:

”Implementationen var enkel och utan problem och vi fick bra stöd av Vitecs tekniker. Vi mejlade ut information om nya länken till våra entreprenörer och även detta löpte på bra. Stödet från Vitec har varit bra och vi är nöjda med hela processen.”