Studentbostäder i Norden väljer Energiuppföljning

För att effektivisera och minska energianvändningen väljer Studentbostäder i Norden system för energiuppföljning från Vitec Bygg & Fastighet. Genom att få översikt av förbrukningen av el, värme och vatten kommer energikostnaderna och miljöpåverkan att reduceras.

Brunt tegelhus med uppfart bredvid

Studentbostäder i Norden förvaltar cirka 4 500 studentbostäder i Sverige, Danmark och Norge med ytterligare 2 900 projekterade under de kommande fem åren. Med Vitec Energiuppföljning samlas mätdata från samtliga fastigheter vilket gör att analyser kan skapas för bland annat nyckeltal, målförbrukning och effektsignatur. Det går snabbt och smidigt att se vilka fastigheter som förbrukar mest energi i form av exempelvis värme och därigenom ger högst koldioxidavtryck.

- Energiuppföljning kommer att bli vårt verktyg för att samla och analysera energidata. I framtiden vill vi involvera studenterna i målet att minska sin förbrukning genom utbildning och underlätta för våra studenter att göra aktivt hållbara val, säger Magnus Jägre, Innovations- och hållbarhetschef på Studentbostäder i Norden.

Vitec Bygg & Fastighet är Sveriges största leverantör av heltäckande affärssystem för bolag inom bygg- och fastighetsbranschen. Utöver energiuppföljning erbjuds system för uthyrning, marknadsföring och försäljning, teknisk förvaltning och ekonomi.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Studentbostäder i Norden och vi är glada att de valde oss som leverantör. Med energiuppföljning finns stora möjligheter att minska sitt klimatavtryck, säger Linda Ångman, Product Manager Energiuppföljning.