27 februari 2024

Vi på Vitec- Anders Overå

Varje månad introducerar vi en av våra kollegor på Vitec Fastighet.

 

Hej, vem är du?
Jag heter Anders Overå och jobbar som produktchef på Vitec Fastighet. Jag älskar mitt jobb, fru, barn och våra katter. Det stora fritidsintresset när jag inte arbetar på Vitec är musik då jag är ute och spelar keyboard och sjunger en hel del.

Vad gör du på Vitec? 
Som produktchef så är det min uppgift att bland annat göra kravspecifikationer och prioritera vad vi ska utveckla för nya funktioner i Online. Tillsammans med min kollega Magnus Hjelm ansvarar jag även för Boplats Sverige. 

Apropå Online så har det nyligen bytt namn till "Kommersiella lokaler" och "Försäljning bostad". Båda är en del i Evo, Vitecs nya affärssystem. Det kommer satsas ordentligt på detta framöver. Vi har också passat på att skapat en ny produkt, Boplats Sverige CRM, för att enkelt kunna annonsera hyreslägenheter i Boplats Sverige. (Vill man ha koppling till Hyra, egen design på webben med mera så väljer man vår produkt Marknad för annonsering på Boplats Sverige.)

Hur länge har du jobbat här?
Jag började på Capitex redan 1983 som sedan blev Vitec. Sveriges vägar är välbekanta då jag varit ute och träffat våra kunder och snart kört 25 varv runt jordklotet i tjänsten. Nu är det oftast Teams-möten för att spara både tid och miljö, men att träffa kunder är fortfarande kul.

Vad är roligast med ditt jobb?
Vitec är en bra arbetsgivare och jag har ett omväxlande och roligt arbete. Ny teknik ger även nya möjligheter. Sedan tycker jag att det är extra roligt att se ett program, eller en viss funktion växa fram. Att sedan få höra den positiva responsen från kunden, det är pricken över i’et!

Eftersom jag även håller på med en hel del försäljning och även visar våra program så blir det extra kul när det blir en affär och jag tillsammans med andra är med och förvaltar våra kundrelationer. 

Vad är mest utmanande?
Kunder vill olika saker. Det går inte att göra alla till lags samtidigt. Det är utmanande att prioritera och utveckla bra och smarta funktioner som alla våra användare har nytta av. 

Finns det något extra spännande som är "på G" just nu enligt dig? 
AI är en spännande nyhet som kommer i år i programmen. Hanteringen av bilder kommer förändras. Tittar man på Kommersiella lokaler planerar vi bland annat för koppling till Fastighetsägarnas dokument och statistik med mera. I Försäljning bostäder kommer de signerade dokumenten in per automatik med ifyllda datum i köpprocessen. Boplats Sverige CRM kommer lanseras på bred front under året.