"Vi på Vitec" – Gudrun Nordström

Varje månad introducerar vi en av våra kollegor på Vitec Bygg & Fastighet.

Hej, vem är du?
Jag heter Gudrun Nordström och bor med min man i centrala Linköping och har 2 utflugna barn. Älskar att vara vid vår stuga som ligger vid en skogssjö, söder om Linköping. En av sommarens höjdpunkter var att vi äntligen fick tillgång till kräftvatten. Det är både spännande och en härlig naturupplevelse att få ro ut en ljummen sommarnatt och bara ha en stor måne och ficklampan som ljuskälla. Om vi fick några kräftor – jo, ca 100 st per natt men många åkte tillbaka för att växa på sig till nästa år..

Vad gör du på Vitec?
I min roll som CSM (Customer Success Manager) ger jag våra kunder extra service genom att vara kontaktperson för alla typer av frågor. Jag stöttar kundens verksamhet med planering och samordning och håller ihop helheten. Genom regelbundna avstämningsmöten får vi ett tätare samarbete och kan tillsammans utveckla kundens rutiner och processer. Jag tycker detta är ett kanonjobb, jag får lära känna många supertrevliga kunder och jag får en kick av att se våra kunder riktigt nöjda.

Hur tycker du det är att arbeta på Vitec?
Jag tycker det är fantastiskt bra. Förutom att man får träffa trevliga kunder så är vi ett härligt gäng som alltid stöttar varandra. Och trots att vi ofta jobbar hårt och koncentrerat så har vi nära till skratt också - och det är viktigt.

Berätta om skolprojektet i Sydafrika
Jag hade förmånen att få bo i Sydafrika 2017-2019, eftersom min man hade ett uppdrag där. Det var fantastiskt att få uppleva detta mångfacetterade land på nära håll. Här kom jag i kontakt med organisationen Edu fun och började jobba som volontär på en skola i en av Johannesburgs kåkstäder. Det var en stark upplevelse att träffa dessa härliga barn och se vilka andra förutsättningar de växer upp med, jämfört med våra barn i Sverige.

När jag kom hem pratade jag mig varm om mina upplevelser som resulterade i att Vitec Bygg och Fastighet under 2022 driver utbildningsprojektet Knowledge for the future på ”min skola” i Johannesburg. Vitec Bygg och Fastighet sponsrar månadsvis 10 st arbetslösa ungdomar som hjälplärare. De fick först 4 månaders utbildning och är nu i full gång med att utbilda ca 400 st 8 åringar för att komma igång med sin engelska. Att kunna engelska är helt avgörande för att komma ur fattigdomen. Vi har även skrivit om detta projekt i tidigare nyhetsbrev, du hittar artikeln här.

Finns det något du ser fram emot denna vinter?
I början av december åker jag till Sydafrika för att bl a vara med på skolavslutning och tacka av Vitecs hjälplärare. Det ska bli jättekul och jag hoppas kunna få med mig lite julklappar i resväskan. Givetvis kommer det bli lite safari och vingårdar också. Jag kommer att berätta mer om min vistelse där borta som ni kan ta del av framöver. Mer information om det kommer vid ett senare tillfälle!