"Vi på Vitec" – Jonas Norberg

Varje månad introducerar vi en av våra kollegor på Vitec Bygg & Fastighet.

Hej, vem är du?
Det är nog väldigt mycket Svensson över mig, tror jag, haha! Äger förvisso ingen Volvo, men annars checkar jag nog av det mesta som gift, pappa till tre tonårsbarn, sportintresserad och gillar att bygga på stugan och meka med hobby-bilen.

Vad gör du på Vitec?
Sedan ett år tillbaka är jag Head of Development, vilket innebär att jag ansvarar för ett av våra utvecklingsteam. Vi arbetar för fullt med nästa generations fastighetssystem som vi kommer lansera här framöver.

Hur länge har du jobbat på Vitec och hur tycker du det är att arbeta här?
Jag har jobbat på Vitec i ganska precis 10 år nu och är väldigt glad att jag började här. Att vara så pass länge på en och samma arbetsplats kräver både härliga och duktiga kollegor och en möjlighet att utvecklas.

Jag började som utvecklare och har sedan fått jobba med en rad olika produkter kryddat med ansvar som Tech Lead och SCRUM-master. Att nu få förtroendet i denna roll med personalansvar och utvecklingen av nästa generation av våra system, känns både spännande och inspirerande!

Dessutom har vi alltid haft en väldigt härlig stämning i fikasoffan här på kontoret i Umeå och det sociala ligger högt upp på min lista över vad som gör en arbetsplats bra.

Vad är roligast med ditt jobb?
Klyschorna med bra utmaningar, omväxling och utvecklande arbete beskriver nog faktiskt mina arbetsdagar rätt bra. Att jag dessutom kan kombinera min nya roll med att fortsätta koda viss del av tiden är roligt.

Vad är mest utmanande?
Som med mycket i livet finns det två sidor av myntet och med många bollar i luften samtidigt är det ibland svårt att göra rätt prioriteringar. Jag har dessutom respekt för att jag har mycket att lära i min nya roll som chef. Utmanande men på ett bra sätt!

På VitecDagarna som gick av stapeln i april berättade vi för första gången om nästa generation fastighetssystem. Vad är det, och vad händer framöver?
Idag arbetar våra kunder i ett antal Windows-applikationer för att hantera sina fastighetsbestånd. Dessa applikationer fungerar bra, men det tekniska landskapet och användarnas förväntningar på hur en modern applikation ska fungera förändras hela tiden och ser väldigt annorlunda ut idag jämfört med när vi började bygga applikationerna.

Därför bygger vi nu en ny generation av våra fastighetsapplikationer, som blir en webbapplikation av modernt snitt. Vi kommer att lansera den nya applikationen utifrån ett roll-perspektiv, så att användare inom en viss roll helt ska kunna gå över och arbeta i den nya applikationen. Först ut är rollen ”kundtjänst” och under detta år fokuserar vi på att färdigställa den, för att sedan fortsätta med den strategin och komplettera med fler och fler roller.

Nu är sommaren snart slut, och hösten knackar på dörren. Vad ser du mest fram emot den kommande tiden?
Alla årstider kommer med roliga och intressanta möjligheter, tycker jag. För mig kan hösten vara en lugn helg i fjällen bland alla höstfärger, krama ut det sista ur golfbanorna när de är som finast och inte minst att äntligen få gå på hockey igen!