Vi på Vitec – Ronja Stenvall

Hej, vem är du?
Jag heter Ronja Stenvall, är född och uppvuxen i Västerås. I maj blir jag 29 år och börjar få lite åldersnoja inför the big 30… Jag bor just nu på två ställen, både i min lägenhet och hos min pojkvän. Jag har en dvärgpudel som heter Snuffe och på min fritid, kanske främst under sensommar och höst, tycker jag om att vara ute i skogen och plocka bär och svamp – en ro för själen.

Jag är väldigt intresserad av true crime och har förmodligen sett alla dokumentärer som finns om seriemördare och mordutredningar på Netflix.

Vad gör du på Vitec?
Jag jobbar som Servicekonsult på ServiceCenter och började här i maj 2022. Mig kommer du i kontakt med när det gäller Vitec Marknad/Kundservice/Arena/Webbplats.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det låter klyschigt men det är att ingen dag är den andra lik. Vi vet aldrig vem som kommer att kontakta oss eller vad deras ärende gäller. Jag gillar också utmaningar och i vårt jobb får vi ofta gräva lite djupare för att hitta lösningar på ett problem.

Hur tycker du det är att arbeta på Vitec?
Jag har blivit väl omhändertagen från dag ett och jag trivs verkligen på Vitec. Jag upplever att det är lätt att samarbeta med kollegor och att företaget vill hänga med i utvecklingen, både när det gäller våra produkter men också när det gäller medarbetare.

Vad är mest utmanande?
Det är alltid mycket på gång så det gäller att hålla sig uppdaterad, men det är också det jag uppskattar. Så länge det fortsätter att hända nya saker kommer man att behöva lära sig nytt, vilket blir en kompetensutveckling.

Du är ordförande för InnoVitec, vad innebär det?
InnoVitec är ett självstyrande nätverk för alla medarbetare upp till 30 år inom Vitec Bygg & Fastighet.

Jag skulle beskriva det som att jag har det övergripande ansvaret för InnoVitec och det handlar främst om att hålla i möten, se till att vi arbetar med rätt saker och att det vi åtagit oss att göra faktiskt blir gjort. Vi har lyckats få till en väldigt engagerad grupp med medarbetare upp till 30 år så det blir en enkel roll att vara ordförande när det flyter på så bra.

Vad är syftet med InnoVitec?
Vårt syfte är att agera bollplank för interna såväl som externa frågor, vilket kan vara alltifrån att ge input vid rekryteringsannonser till idéer och förslag om hur unga vill kommunicera eller hur framtidens arbetsplats kommer att se ut.

Vi vill också samarbeta med våra unga kunder, främst som ett utökat nätverk där vi ska kunna diskutera allt från hur företag bör arbeta med hållbarhet till arbetslivskvalitet och andra viktiga ämnen. Vi ser också nätverket som ett sätt för unga att utvecklas och få råd och stöd av andra i samma ålder.

Är det några spännande saker på gång du vill berätta om?
Absolut! I mars kommer InnoVitec att vara med och representera Vitec som arbetsgivare på en mässa i Malmö som anordnas av DataTjej. Vi kommer också att delta på Fastighetsmässan i Stockholm så kom gärna och prata med oss om ni också är på plats!