Vi välkomnar PP7 till Vitec Bygg & Fastighet!

Vid årsskiftet 2020-2021 blev PP7 och dess åtta anställda en del av Vitec Bygg & Fastighet. PP7, som från början hette Ecosoft, startades av paret Stefan o Birgitta Bååth för ca 30 år sedan som ett ekonomisystem för projektintensiva företag där man sätter projektledaren i centrum, och har under dessa år utvecklats till ett modernt och nytänkande företag med system som innehåller allt från CRM, offerthantering till projekt, uppdrag och slutredovisning samt är helt webbaserat.

Lägenhetshus i brunt och vitt tegel med träd runt omkring

När PP7’s grundare Birgitta skulle gå i pension 2016 började hon se över hur hon kunde säkra företagets framtid. Hon ville sälja till någon som skulle kunna utveckla och vårda företaget och hon fastnade för Vitec. Birgitta tyckte om både Vitec som företag, och Vitec Software Groups grundare och VD Lars Stenlund, samt Vitec Bygg & Fastighets VD Magnus Persson. I Vitec såg hon kapaciteten att kunna förvalta och vidareutveckla PP7 på bästa sätt. Uppköpet blev klart 2018, då blev PP7 en del av Vitec Software Group och 1:a januari 2021 skedde övergången till Vitec Bygg & Fastighet.

Leif Landén, en utav PP7’s anställda som nu blivit del av Vitec Bygg & Fastighet berättar lite om övergången. ”Vi är ju ett relativt litet företag från Örebro, så viss omställning att bli del av en så stor organisation som Vitec är det så klart. Att dessutom genomföra sammanslagningen mitt i en pandemi då man inte ens kan träffa sina nya arbetskamrater har varit speciellt. Men alla nya kollegor är trevliga och nyfikna på oss, och som tur är har det fungerat riktigt bra att hålla möten genom Teams, så det känns som att man har ”träffat” de flesta”, berättar Leif.

En annan sak Leif tycker har varit extra bra med övergången är Vitecs policy om att låta det uppköpta företaget långsamt få växa in i Vitecfamiljen. ”Det har gett både oss och våra kunder en mjukstart och chans att ta in allt nytt utan att det blir överväldigande. Jag är väldigt glad för den möjligheten.” Leif avslutar med att beräta att han tycker framtiden verkar spännande, och att han ser fram emot att se hur programvaran vidareutvecklas, nu tillsammans med Vitec Bygg & Fastighet i ryggen.

Vi på Vitec Bygg & Fastighet önskar PP7 och alla dess kunder varmt välkomna till oss!