Nästa generation fastighetssystem

Läs mer om vår nästa generations av affärssystem, som levereras som webbapplikation och kontinuerligt till våra befintliga kunder.

Stegvis implementering

Under 2023 kommer molnkunder som har Vitec Hyra och Teknisk Förvaltning erbjudas möjlighet att få tillgång till en helt ny webbapplikation. Det blir den första versionen av det som ska bli nästa generation av vårt affärssystem. Det kommer löpande fyllas på med nya funktioner och vår strategi är att jobba med en roll i taget och släppa funktioner kopplade till dessa roller.

Kundtjänstrollen

Först ut är det vi kallar kundtjänstrollen. Det är framförallt för de som arbetar mycket med kundkontakt och med många olika hyresgäster. Exempel på funktioner som kommer i första versionen ser du i den gråa rutan nedanför. Tanken är att en del av personalen arbetar i nästa generation medan andra fortsätter arbeta i nuvarande program. Användarna går alltså över successivt till nästa generation.

Funktioner

Det kommer att finnas riktigt bra sökfunktioner, med en snabbsök och en avancerad version där användaren kan bygga och spara sökordningar. Utöver söken finns det även ett dashboard som hjälper till att hålla koll på vad som hänt och vad användaren behöver agera på.

Det finns möjlighet till både enklare (inline) och mer komplex redigering av uppgifter på ärende och kontrakt. Vilket gör det snabbare att arbeta i systemet. Det finns tydlig uppmärkning (badges) för att visa vad som behöver hanteras men också för att användaren direkt ska se status i olika lägen. Listläge finns också där man har möjlighet att hantera mycket information och få en bra överblick på samma gång likt nuvarande system.

Exempel på funktioner för kundtjänstrollen

Kontrakt

Se kontraktsinformation och enklare redigering 

Reskontra

Distribuera fakturakopia, se betalningar och påminnelser 

Ärenden

Skapa och redigera samt kunna se status på befintliga ärenden

Besiktning

Se och boka besiktning 

Personer

Redigera personuppgifter 

Planen framöver

Kunder som var på VitecDagarna fick möjlighet att se en förhandsvisning. På framtidspassen för Hyra och Teknisk Förvaltning visade vi delar av hur det ser ut.

Under hösten 2022 startades en fokusgrupp med kunder som har möjlighet att komma med input till produkten. Fokusgruppen består av både stora och mindre samt både privata och allmännyttiga företag för att vi ska få en så bra spridning som möjligt på åsikterna.

På denna sida kommer ni löpande kunna ta del av den information vi har om nästa generation fastighetssystem i form av texter, bilder och videos. 

Exempel på hur det kommer se ut (klicka för större versioner)

Sidan uppdaterad 2023-03-09

Frågor och svar

Nej, det är en renodlad molntjänst.

Nej, det kommer att gå att använda det parallellt med nuvarande produkter

Nej, det ingår i vår molntjänst och man får automatiskt tillgång till motsvarande delar som ni idag betalar för i form av våra befintliga produkter.

Nej.

Jodå, men i ett senare skede när vi lagt till stöd för fler områden och roller som rör övriga produkter.

Inloggning och autentisering kommer att baseras på Vitec Identity för bästa säkerhet och flexibilitet.