Två kvinnor i fokus i lunchrummet, den ena berättar något och den andra skrattar

Om oss

På Vitec Fastighet jobbar vi för att leverera bästa möjliga produkter samtidigt som vi har roligt tillsammans.

Vår verksamhet

Vårt erbjudande riktas främst till stora och medelstora bygg- och fastighetsförvaltande bolag samt projektintensiva företag. Vi är ett långsiktigt och lönsamt bolag, där omsättningen 2023 var drygt 250 miljoner kronor. Vi är cirka 150 anställda och har kontor på 11 orter i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder. Sedan starten 1985 har vi utvecklat våra produkter med egen personal. Vi är ett fantastiskt sammansvetsat gäng som brinner för det vi gör. 

Vi har tre värdeord som genomsyrar vår verksamhet:

Produkterna är vår grund

Vi erbjuder kompletta affärssystem för en effektiv och lönsam byggnation, förvaltning och utveckling av fastigheter. Vi erbjuder också energi- och miljöuppföljningssystem för en effektiv energianvändning och hållbar utveckling.

Öppenhet och förtroende

Vi är öppna i vår dialog och vi håller det vi lovar. Vi strävar alltid efter en personlig och långsiktig relation och vi bjuder in till dialoger där vi värdesätter våra kunders åsikter för att utveckla våra program. Tillsammans bygger vi framtidens bygg- och fastighetssystem.

Gör det enkelt

Vi erbjuder moderna, enkla standardsystem med smarta kopplingar mellan produkterna. Med vår molnlösning är man garanterad att alltid arbeta i den senaste versionen och alltid ha tillgång till alla nya funktioner.

Vårt arbete leds av vår affärsidé och vision:

Affärsidé

Med stabilitet och hög servicegrad erbjuda verksamhetskritisk programvara i form av molntjänst till fastighetsbranschen.

Vision

Vi skapar lönsamhet för våra kunder genom lösningar som ger användarna en problemfri vardag. Vi leder våra kunder till en hållbarare framtid genom automatisering av kundens verksamhetskritiska processer. 

Vår arbetsplats

Vi blir fler och fler på Vitec Fastighet och det finns ett stort engagemang hos medarbetare. Vi har flera interna nätverk och arbetsgrupper som arbetar mot olika mål, såväl interna som externa. Kika gärna på vår karriärsida, där du också hittar alla publicerade platsannonser. 

Hållbarhet

Inom Vitec Fastighet arbetar en avdelningsöverskridande grupp med hållbarhetsfrågor. Vi arbetar naturligtvis med att minska vårt företags egna avtryck men också hur våra produkter på bästa sätt hjälper våra kunder att nå deras hållbarhetsmål. Vi har produkter som följer upp fastigheternas klimatpåverkan, hjälper till med hållbarhetsrapporteringen och minskar utsläppen genom till exempel uppföljning av förbrukning och avfall. 

InnoVitec

I början av 2022 skapades ungdomsnätverket InnoVitec. Vi består av medarbetare under 30 år från hela landet och flera avdelningar, med rollen att agera bollplank och driva interna såväl som externa frågor. Arbetet vi gör är alltifrån att ge förslag i rekryteringsarbetet, arbeta med interna utvecklingsmöjligheter och delta i framtida produktutveckling. Alla under 30 som börjar får en inbjudan att delta i nätverket. 

Vill du jobba hos oss?

Hos Vitec Fastighet erbjuds en arbetsplats med möjligheter till utveckling, samhörighet med ett team och personalförmåner och -aktiviteter. Vi tycker att våra medarbetare är viktiga och det visar vi. Läs gärna mer om vår företagskultur och värderingar på vår karriärsida, där du också hittar alla våra upplagda platsannonser.

Skyddsombud

På Vitec Fastighet har vi fem skyddsombud på våra kontor. De företräder alla arbetstagare i frågor som arbetstid och arbetsmiljö.

Ombud

  • Stockholm, Kristine Wolf
  • Örebro, Magnus Lind
  • Västerås, Tobias Wiklund
  • Umeå, Ulrika Åkerlund
  • Malmö, Frida Ahlborg Ekelöf