AllboHus väljer Boplats Sverige med Min Bostadsprofil

AllboHus har valt Boplats Sverige med Min Bostadsprofil för att effektivisera och digitalisera sin uthyrningsprocess av förstahandskontrakt.

Stort lägenhetshus i svart och vitt med gräsmatta runt om

AllboHus Fastighets AB

AllboHus är ett allmännyttigt bostadsbolag som grundades 1948 och ägs av Alvesta kommun. De är ca 110 medarbetare och erbjuder ett varierat utbud av lägenheter och lokaler i olika områden inom Alvesta kommun. Det finns allt från små föreningslokaler till större restauranglokaler samt lägenheter för alla skeden i livet. Med drygt 1900 lägenheter och 200 lokaler belägna runt om i kommunen är de den största aktören på Alvestas bostadsmarknad och en drivande part i många bostadsfrågor som påverkar människorna som bor på orten. För att marknadsföra lediga objekt och digitalisera uthyrningsprocessen har AllboHus valt Boplats Sverige och Min Bostadsprofil.

Boplats Sverige

Boplats Sverige (boplatssverige.se) är Sveriges största marknadsplats för hyreslägenheter. Sajten kan liknas vid ett Hemnet för hyresrätter. Det går att se lediga lägenheter, prenumerera på utbudet, överblicka vad som byggs i området samt se vilka hyresvärdar som äger vilka fastigheter, även om det inte finns något ledigt i den just nu. Tjänsten är reklam- och kostnadsfri för den som letar bostad. Det Boplats Sverige erbjuder är helt enkelt ett enklare sätt att leta hyresrätt. Idag är 20% av Sveriges hyreslägenheter anslutna till Boplats Sverige.

Min Bostadsprofil

Med hjälp av Min Bostadsprofil kan den bostadssökande utan kostnad skapa sin egen profil på Boplats Sverige och på ett enkelt sätt uppdatera sitt kundkort hos flera hyresvärdar i ett och samma moment. Inloggning sker med Freja eID eller Bank ID. Den bostadssökande registrerar sina uppgifter samt har möjlighet att ladda upp dokument som lönespecifikationer, arbetsgivarintyg, ta en egen upplysning med mera. Allt sköts digitalt, vilket underlättar uthyrnings- och tilldelningsprocessen för dig som hyresvärd, och gör det också enklare för den bostadssökande att leta lägenhet.

Publicering

För att marknadsföra dina hyreslediga lägenheter på Boplats Sverige krävs ett avtal med Vitec för Boplats Sverige samt att du har ett verktyg för att publicera dina lägenheter. Detta kan göras från produkterna Vitec Marknad, Vitec Capifast CRM och Vitec Online. Du väljer själv vilka objekt som ska läggas ut på Boplats Sverige och de förs automatiskt över.

För den sökande

På sajten kan bostadssökande enkelt söka efter hyreslediga lägenheter och få resultatet på en karta eller i en lista med bilder. På kartan kan man zooma in för att se läge, adress, område, etc. När sökande loggar in finns det i Boplats Sverige möjlighet att spara favoriter och sökningar samt att prenumerera via e-post.

För mobil, pc och surfplatta

Boplats Sverige är en sajt som kan nås av sökande via webbläsare på alla typer av enheter såsom mobiltelefon, surfplatta, PC eller Mac. Sajten anpassar sig till alla skärmstorlekar, vilket möjliggör att en sökning kan påbörjas på resande fot i mobilen och sedan avslutas på till exempel en PC hemma.

För mer information kontakta

Mikael Georgsson, Vitec
070-371 99 41

Länkar

Boplats Sverige >>
AllboHus Fastighets AB >>
Fler kundnyheter >>