Älmhultsbostäder utökar med funktionen olovlig andrahandsuthyrning

För att kunna upptäcka lägenheter som otillåtet hyrs ut i andra hand väljer Älmhultsbostäder att komplettera Vitec Hyra med funktionen olovlig andrahandsuthyrning.

Älmhultsbostäder (ÄBO) har ett brett utbud av cirka 1 300 lägenheter i Älmhult, med alltifrån nyproduktion till bostäder med kulturellt värde. Sedan innan används Vitec Teknisk Förvaltning, Marknad, Kunskap, Energiuppföljning och Hyra. Vd på Älmhultsbostäder Peter Niklasson säger att:

”Vi vill få bukt med otillåten andrahandsuthyrning och det var för oss naturligt att direkt ansluta oss när Vitec gav oss möjligheten att få hjälp med detta.”

Olovlig andrahandsuthyrning

Olovlig andrahandsuthyrning, en tilläggsfunktion inom Vitec Hyra, ger möjlighet för hyresvärdar att kontrollera att bostadsadress stämmer mot folkbokföringsadress. Upptäcks avvikelser mellan dessa adresser meddelas det och presenteras. Funktionen kan schemaläggas eller startas manuellt.

För godkända andrahandsuthyrningar finns möjlighet att undanta personer och kontrakt. En annan möjlighet med olovlig andrahandsuthyrning är att hitta avflyttade hyresgästers nya adresser och kunna skicka direktfakturor. 

Funktionen är framtagen i samarbete med Creditsafe och för att kunna använda olovlig andrahandsuthyrning måste avtal skrivas med både Vitec och Creditsafe. Läs mer här >>


För mer information kontakta:

Nils Waldemarson, Vitec Bygg & Fastighet
070-607 05 04

Länkar:

Älmhultsbostäder >>
Fler kundnyheter >>