Tyresö Bostäder utökar Vitec med funktion mot olovlig andrahandsuthyrning

För att kunna upptäcka avvikelser i sitt bostadsbestånd väljer Tyresö Bostäder att utöka Vitec Hyra med olovlig andrahandsuthyrning.

Svarta radhus i trä med stora fönster

Tyresö kommuns kommunala bostadsbolag Tyresö Bostäder är värd för 6 000 hyresgäster i 22 områden runt om i Tyresö. Affärsidén är att: ”Tyresö Bostäder är ett aktivt och hyresgästnära serviceföretag som på affärsmässiga principer förvaltar och förmedlar attraktiva hyresrätter till de som vill leva och bo i Tyresö.” Sedan innan använder Tyresö Bostäder Vitec Marknad, Teknisk Förvaltning, Hyra och Energiuppföljning.

Olovlig andrahandsuthyrning

Olovlig andrahandsuthyrning, en tilläggsfunktion inom Vitec Hyra, ger möjlighet för hyresvärdar att kontrollera att bostadsadress stämmer mot folkbokföringsadress. Upptäcks avvikelser mellan dessa adresser meddelas det och presenteras. Funktionen kan schemaläggas eller startas manuellt.

För godkända andrahandsuthyrningar finns möjlighet att undanta personer och kontrakt. En annan möjlighet med olovlig andrahandsuthyrning är att hitta avflyttade hyresgästers nya adresser och kunna skicka direktfakturor. 

Funktionen är framtagen i samarbete med Creditsafe och för att kunna använda olovlig andrahandsuthyrning måste avtal skrivas med både Vitec och Creditsafe. Läs mer här >>

För mer information kontakta:

Åsa Rosén, Vitec Bygg & Fastighet
076-545 38 21

Länkar:

Tyresö Bostäder >>
Fler kundnyheter >>