"Vi på Vitec" med Hélène Larsson-Schöön

Varje månad introducerar vi en av våra kollegor på Vitec Bygg & Fastighet.

Hej Helene, vem är du? Berätta lite om dig själv.
Jag är en skorpion som är född i kaninens år. Bosatt i staden som Håkan Hellström sjunger i sin debutsingel. Mer känt som Änglarnas stad och som för övrigt fostrat Kung Henke...
Ni har gissat rätt, Göteborg! (För er som tänker tyst för er själva ”Jötelaborg” – detta är bara ett rent Stockholmskt påhitt.)

Sport är något jag är uppväxt med och med åren har tävlingsinstinkterna lugnat ner sig rejält. Några gånger i veckan blir det turer till gymmet för att springa på löpbandet och styrketräna. Sedan har jag ett intresse för matlagning och min absoluta paradrätt är min skaldjurssmörgåstårta. Till min 10 åriga sons förtjusning så har jag övertagit hans Pokemonkonto. Det började med att jag skulle överraska honom med att ”levla” upp några nivåer men tävlingsinstinkterna kickade igång och jag såg en utmaning i att komma till level 40 innan årsskiftet 2021.

Vad gör du på Vitec?
Jag jobbar som PSM (Product Success Manager). Vi vill att våra kunder ska känna att de kan verksamhetsutveckla tillsammans med oss på Vitec. Vi stödjer kunderna att verksamhetsutveckla sitt arbete i Vitec’s produktlinje genom att se till att de vet vad vi har för funktioner och hur de ska användas.

Det innebär att vi fungerar som en rådgivande part som kunder kan vända sig till. Det kan ske genom workshops med olika frågeställningar eller som en part där vi kan möta kundens digitaliseringsansvariga. Vi fokuserar främst på de processer som går igenom många olika systemdelar hos oss eller fler olika avdelningar hos kunden.

Hur tycker du det är att arbeta på Vitec?
Nu kommer klichén, men jag har världens bästa jobb! Finns ingen bättre ”kick” än få komma ut och träffa kunder. Ingen arbetsdag ser likadan ut vilket innebär att man hela tiden måste utmana sig själv för att ge det där ”lilla extra”. Under mina 14 ½ år här på Vitec har jag lärt känna fantastiska personer med otrolig bransch- och produktkunskap. Man blir som en familj.

Vad är roligast med ditt jobb?
Jag drivs av att hjälpa våra kunder att bli bättre och effektivare. Att tillsammans med mina kollegor kunna vara en del av våra kunders digitaliseringsarbete för att de ska nå sina mål och visioner. Mitt jobb blir aldrig tråkigt!

Vad är mest utmanande?
Fastighetsbranschens digitaliseringsarbete. Under de senaste åren har fokus varit PropTech (bokningssystem, IoT-lösningar och dyligt) och där har Vitec varit drivande i Fast API projektet.

Att digitalisera handlar också om att ha förståelse om sitt affärssystem. Hur stödjer det nya digitala erbjudanden? Hur ser bolagets affärsstrategier ut? Fungerar ditt nya digitala erbjudande och finns det en medvetenhet hos bolagets medarbetare att det kommer förändra en eller flera processer hos dem. Det är här som vi kan bistå våra kunder med ”Customer Success”.

Finns det något extra spännande som är "på G" just nu i våra produkter enligt dig?
Innan sommaren gick vi ut med förhandsinformation kring olovlig andrahandsuthyrning. Funktionen bygger på att vi från Vitec Hyra kontrollerar hyresgästernas folkbokföringsadress mot SPAR. Detta resulterar i en rapport som ger er indikationer på olovlig andrahandsuthyrning. Jag har fått funktionen demonstrerad och min första tanke var ”vilken tidsvinst detta kommer bli för våra kunder”.

Om man vill öka kundnöjdheten så ska man definitivt satsa på vår Hyresgästapp och Söka-bostadsapp. Mobilanvändandet i Sverige ökar för varje år och rapporter indikerar till att pandemin och utbyggnaden av 5G näten spelat en stor roll. Med rätt tjänster i appen kan fastighetsbolagen effektivisera och utveckla sin affär med hyresgästen.

Sedan så skulle jag vilja avsluta med Vitec Molntjänst! Vem vill inte ha den senaste versionen av vår programvara? Vem vill inte att alla uppgraderingar sker per automatik? Vem vill inte ha snabbare service när ni behöver hjälp av oss eftersom vi kommer åt miljön? Men framför allt vem vill inte få möjlighet till nya innovativa lösningar såsom Vitec Arena, Hello Ebbot » och Vitec Identity »?

Vad ser du mest fram emot denna höst?
Det nya administrativa gränssnittet i uthyrningsdelen - Stay Tuned! ;-)

Men på det mer personliga planet önskar jag som många andra att pandemin fasar ut så jag kan åka till Alperna och åka skidor…