Vi på Vitec – Marie Löthman

Varje månad introducerar vi en av våra kollegor på Vitec Bygg & Fastighet.

Hej, vem är du?
Jag heter Marie. Är 43 år gammal och bor i Stockholm med mina tre barn. En 13-årig dotter och tvillingar (en pojke och en flicka) på 7 år, så med en tonåring och två små hemma är det aldrig tyst eller tråkigt. Jag brukar kalla vår familj för Cirkus Löthman. 😊 Jag älskar löpning, det är min drog. Blir oftast 5-10 km, men jag gillar att utmana mig själv och har vågat mig på halvmaran några gånger. Förutom löpningen tränar jag även karate. Min största bedrift och något jag är riktigt stolt över är att jag tog svart bälte tidigare i våras.

Vad gör du på Vitec?
Jag är marknadskoordinator och jobbar i ett team tillsammans med min chef Karin och min kollega Doris. I mina dagliga arbetsuppgifter ingår bland annat att skriva artiklar och kundintervjuer och publicera vårt månatliga nyhetsbrev som skickas ut till alla kunder. Jag har även ansvar för andra utskick som till exempel produktinformation eller information kring uppgraderingar eller dylikt, administrerar webben och mycket mer.

Jag är även ansvarig för att organisera olika events, som till exempel vårt kund-glöggmingel vi hade på våra kontor i Stockholm och Malmö i vintras, samt VitecDagarna som är planerat till november i år.
Klyschan att ha ”många bollar i luften” stämmer verkligen på min tjänst. Så det gäller att gilla att arbeta med många olika arbetsuppgifter samtidigt, allt från att klistra etiketter på kuvert till att ordna galamiddagar för 500 pers! Och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna när det behövs bära grejer till mässor...

Hur länge har du jobbat här?
Det känns som att jag började igår, men jag har faktiskt jobbat här i 3 år nu. Tiden går fort när man har kul! 😊

Hur tycker du det är att arbeta på Vitec?
Jag älskar mitt jobb! Vitec är helt klart den bästa och roligaste arbetsplatsen jag någonsin jobbat på. Dels har jag turen att ha en fantastisk chef som både stöttar och utmanar mig, men kollegorna är också helt underbara. Det är en lättsam stämning och högt till tak på kontoret. Jag trivs verkligen!

Vad är roligast med ditt jobb?
Att en dag aldrig är den andra lik. De olika arbetsuppgifterna gör att man inte tröttnar.

Vad är mest utmanande?
Att en dag aldrig är den andra lik! 😉 Nej, men skämt å sido. Mest utmanande är nog att inte tappa alla bollar man måste ha i luften samtidigt. Och samtidigt hinna uppdatera sig på de senaste trenderna och senaste tekniken. Världen rör sig snabbare och snabbare och vi blir mer och mer vana vid att bli matade med snabb info. Hur tar man sig igenom bruset på bästa sätt?

Finns det något extra spännande som är "på G" just nu enligt dig?
Självklart är det min ”bebis” VitecDagarna! Det här är vårt största kundevent som går av stapeln en gång per år. VitecDagarna 2023 är planerat till 22-23 november. Här deltar ca 500 från våra kunder och ett 70-tal från Vitec som under två dagar får ta del av närmare 70 olika föreläsningar, mingla och ha erfarenhetsutbyten med kollegor i branschen. Flera av våra kunder har även hört av sig och sagt att de gärna vill lyssna på föreläsningar om bland annat AI och IT-säkerhet, och det har vi lyssnat på. Utöver det fortsätter vi så klart med vårt hållbarhetsarbete och ett produktspår blir dedikerat till det. Vill du läsa mer om VitecDagarna och anmäla dig kan du göra det här.

Finns det något du ser fram emot denna sommar?
Arbetsmässigt cirkulerar det mesta kring VitecDagarna för mig från och med nu och fram till november. Även om grundarbetet är gjort så är det så klart en del kvar att fixa inför själva eventet, men jag ser fram emot att våra kunder förhoppningsvis anmäler sig till eventet innan jag går på sommarledighet.

Jag ser också fram emot en sommar med sol och semester med barnen. Jag gillar ju utmaningar så jag åker dessutom en vecka ensam vuxen med mina tre barn plus en kompis till dem till Öland. Lite ”Cirkus Löthman on roadtrip”. Då kan vad som helst hända!