Avslutning Knowledge for the future 2023

2023 års sociala hållbarhetsprojekt "Knowledge for the future" närmar sig sitt slut. Vitec Fastighet har beslutat att fortsätta samarbetet med Edu Fun i Diepsloot, Sydafrika även nästa år och ett projekt för 2024 är i startgroparna att sättas upp.

 

I projektet får en grupp arbetslösa utexaminerade före detta elever från Diepsloot Combined School en handledarutbildning, arbetslivserfarenhet och en minimilön för sitt deltagande. Ett deltagande som innebär att de ska lära ca 400 barn att läsa och skriva på engelska. Att ge dessa 9-åringar en kick-start i engelska gör stor skillnad, eftersom det engelska språket är nyckeln till att komma ur fattigdom i Sydafrika.

För Vitecs projektdeltagare har det också haft stor påverkan och flera har fått erbjudande om jobb. Till exempel har en av deltagarna, Kutlwano, nyligen mottagit ett erbjudande om anställning från ett eventföretag. Detta hade inte hänt utan delaktighet i projektet Knowledge for the future, och kommer förhoppningsvis bidra till ett betydelsefullt steg i Kutlwanos karriär. 

Utöver satsningen i Knowledge for the future har Vitec Fastighet även engagerat sig genom att skicka begagnade datorer till skolan i Diepsloot, och istället för blommor till föreläsarna på VitecDagarna fick de gåvokort innehållande matpaket som hjälper en hel familj med mat i en månad. Dessa paket delas ut i januari 2024, den månad där de flesta av familjerna kämpar extra mycket ekonomiskt. 

Läs gärna mer om Knowledge for the future här

Artikelskribent: Marie Löthman, Vitec